První krok bývá nejtěžší

Udělat věc, které se bojíme, je první krok k úspěchu.” ∼ Mahátma Gándhí

Právě vykračuji pravou nohou na cestu a píšu první článek tohoto blogu. Vlastně je to takové zhmotnělé splněné přání, které jsem si před nějakou dobou vyslala.

Dávno jsem v hlavě nosila náměty ze svého osobního i profesního života a přemýšlela, jak je vytáhnout na světlo a předat zkušenost v nich obsaženou dál. Psaní mě bavilo hlavně na základní škole, později na vysoké se z něj stala nutnost, to už tak zábavné nebylo, no a s dětmi jsem tenhle „šuplík“ zavřela úplně.

Komfortní zóna

A teď ho tedy otvírám. První krok je vždy nejtěžší, je totiž prvním vyplutím z bezpečných vod komfortní zóny směrem do neznáma. V komfortní zóně nám může a nemusí být dobře. Je to místo, kde to bezpečně známe, kde víme, i jací bubáci na nás kde čekají. Když ji ale opustíme, vstupujeme někam, kde nevíme, jaká úskalí, ale i radosti, přijdou.

Víte, co je báječnou zprávou? Jakmile svou komfortní zónu rozšíříme, zvětšíme, brzy se v ní budeme cítit stejně jako v té předešlé malé bublině a rozšiřovat můžeme stále znovu a znovu.

Více o mně

Teorii na úvod máme za sebou 🙂 , přišel čas blíže se představit. V sekci Můj příběh najdete ty základní informace o mém životě, které mě dovedly až sem.

Co o mě dál nevíte a třeba vás zaujme či překvapí je, že:

  • podle horoskopu jsem kozoroh, dle TČM a Teorie pěti elementů jsem kov, mým živlem je voda
  • moje stěžejní životní hodnoty jsou: nezávislost, víra, důvěra, vnitřní harmonie, zdraví a vášeň
  • mezi hodnotami dominuje nezávislost, proto jsem v podstatě nezaměstnatelný typ.
  • jsem leaderem u společnosti Eurona by Cerny, jejíž produkty miluji a která mi nabízí druhý doplňující díl svobody a nezávislosti
  • mám doma aktuálně osmiletého druháka, pětiletého soutěživce a dcerku, které ještě nejsou ani dva roky, takže pracuji převážně za poledne, kdy spí, nebo večer, kdy spí všichni
  • mou další vášní je aromaterapie, kterou plánuji v budoucnu víc začleňovat do své praxe, a kterou chci brzy povznést do odbornějšího vzdělání
  • pomalu pronikám do základních tajů TČM a své místo u nás doma má i homeopatie
  • ke všem svým projektům koordinuji výstavbu rodinného domu (mimochodem brzy tu najdete i skutečný, byť místy těžko uvěřitelný příběh, který k němu vedl)
  • jsem staromilec – většinu svého života jsem prožila v rodném městě, ze kterého se brzy vzdálím na pouhých 10 km
  • ráda plavu
  • s manželem oba milujeme přírodu a turistiku
  • přes své zájmy miluji i výdobytky moderní techniky, mezi nimiž vedou produkty nakouslého jablíčka
  • většinu svého života jsem byla zcela konzervativní s celou řadou omezujících strachů a brzd
  • přes 20 let nosím kontaktní čočky a lidé mě v brýlích nepoznávají

Přeji vám i sobě, abyste na blogu našli vždy přesně to, co hledáte (pomocnou ruku průvodce, inspiraci, nové informace, zkušenosti, tipy, jak si pomoci sám/sama, něco pro úsměv), a abyste se sem rádi vraceli.

S láskou Peťa ♡

Jsem certifikovaná terapeutka psycho-energetické transformace® a koučka. Fascinuje mě vztah našeho vědomí a nevědomí a to, jaká omezení si dokážeme nastavit do naší mysli, i to, jak snadno se s nimi nechá pracovat a změnit je. Budu vám laskavou průvodkyní na cestě poznání vašich naučených limitů, které společně rozpustíme tak, aby už nic nebránilo plnému sebeuvědomění a sebepřijetí a vykročení za splněním snů. Více o mně a mé cestě si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.